Şeker Hastalarında İmplant Tedavisi

Şeker Hastalığı ve İmplantoloji

Şeker Hastalarında implant

Şeker hastalarında implant yapılabilirmi

Şeker hastalarında ( Diabetes Mellitus ) implant tedavileri üzerinde tartışılan bir konudur. Bazı araştırmacılar şeker hastalığında az da olsa implantın başarısının etkilendiğini söylemektedir. Bununla birlikte başarısızlığın ya da oluşan komplike durumların direkt olarak ilişkisine dair kuvvetli bilimsel kanıtlar yoktur. Bunun dışında şeker hastalarında ( Diabet ) görülen vasküler komplikasyonların iyileşme mekanizmasında rol oynadığı bilinmektedir. Bu da yara iyileşmesi ve enfeksiyon oluşabilmesi riski üzerinde tesir etmektedir.

Bu komplikasyonların oluşmaması için uygulamayı yapacak diş hekiminin kararına bağlı olarak operasyonun başarısını artırmaya yönelik profilaktik olarak antibiyotik verilebilir. Bu sayede implantın başarısı artırılabilir. Zira enfeksiyon, implantın başarısı üzerinde en önemli unsurlardan birisidir.

Şeker hastalarında implant tedavisi yapımasına karar verildiğinde özellikle şu konulara dikkat edilir.

1)   Hastanın anamnezinin dikkatle alınması  ve geçmişteki ve şu andaki sistemik durumunun kaydedilmesi gerekir.

2)  En son HbA1c düzeyinin tetkik edilmesi ve sınır değerlerin altında olduğunun görülmesi,

3)  Yara yüzeyinin minimum olması açısından operasyon alanının küçük tutulması.

Şeker hastalığında risk faktörünü ele alan bilimsel kanıtlar fazla değildir ve literatürde yer alan olgular genelde vaka sunumu şeklindedir.

Dental İmplantoloji, Dental İmplantlar, Diabet, Diş İmplantları, Dişhekimliği, İmplant, İmplantoloji,
İmplantlar şu isimler ile de bilinir : Vidalı diş, vida diş, çivili diş çivi diş, gömme diş, çakma diş, diş vidası, fiyatları, ücretleri

Yorum bırakabilirsiniz