Diş implantı

Diş İmplantı nedir

Diş implantı, dişlerinden bazılarını kaybeden kişilere hem kaybolan estetiği hem de bozulan çiğneme fonksiyonunu yeniden iade etmek için implant tedavisine başvurmak günümüzde sık uygulanan tedaviler arasında yerini aldı. İmplant fiyatlarının eskiye nazaran ucuzlaması dolayısı ile hastalar implant tedavisini daha fazla tercih eder hale geldi . Diş hekimleri hastalara alternatif tedavi planlamalarını sunarken artık implant içeren tedaviler ilk akla gelenler arasında.

Hangi implant markası Tercih edilmeli?

dis-implanti-dental

Diş implantı operasyonu

Çeşitli diş depoları ve ithalatçı firmalar tarafından getirilen çok sayıda implant markası mevcut bunlar arasından diş hekiminiz sizin vakanıza uygun olanı seçer. Diş hekiminizin tercih ettiği implant markaları arasında farklı fiyat aralığındaki birisi tercih edilebilir. Günümüzde implant içeren tedavi alternatifleri çok arttığından bir çok diş deposu tarafından farklı implant markaları ithal edilmektedir. Hatta yerli implant markaları da üretime başlamıştır.

Komşu dişlere hiç müdahale edilmesine gerek kalmadan diş implantı tedavisi yapılabildiğinden konservatif bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.

ÖZETLE İMPLANT : Eksik olan dişlerden kaynaklanan  estetik ve fonksiyon bozukluklarını iade edebilmek için çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Titanyumdan üretilen implantlar, çene kemiği ile kaynaştıktan sonra doğal dişlere en yakın fonksiyonu sağlar ve çiğneme kuvvetlerine mukavemetlidir. Çene kemiğine kaynaşmasına osteointegrasyon adı verilir.

Dental implant

İmplant diş tedavileri yalnızca tek diş eksiklikleri ile sınırlı değildir. Tam dişsiz ağızlarda ve serbest sonlu dişsizlik vakalarında implantlar sayesinde hastalara hareketli protezler yerine sabit protezler uygulanabilmektedir.

İMPLANT HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR

Tek diş eksikliğinde  : Diş eksikliklerinde yan dişlerin kesilmesinin istenmediği durumlarda.

Serbest sonlu vakalarda : Gerideki dişlerin kaybedildiği durumlarda.

Tam damak protezi kullananlarda: Tamamen dişsiz hastalarımızın, damak protezlerini kullanmakta sıkıntı çekiyor ise yeterli sayıda  yapılarak hiç dişi olamaya hastalara bile sabit porselen köprüler yapılabilir. Bazı durumlarda ise yeteri miktarda kemik olmayabilir ya da hasta ekonomik olarak daha ucuz bir yöntem olan, Ball Attachmentli bir protez ile hasta sağlıklı bir fonksiyona kavuşturulur.
Yarım damak protezi kullana hastalarda  : İskelet protez ismi de verilen kısmi dişsizlik vakalarında hastalara yeterli sayıda implant yapılması ile sabit protezler yapılabilir. Çakma diş, gömme diş, implantat gibi isimler ile de anlırlar

Yorum bırakabilirsiniz